17. september 2021 kl. 20.30 til 23.30. 

Årets anden astronomiaften i Hedeland Naturpark. Ud over en tur med Hedelands Veteranbane, byder turen også på en tur i parken af romantisk karakter, hvor der vil være en enestående mulighed for at opleve en særlig planet og måne konstellation udover naturligvis stjernenattehimlen. 

Turen er guidet af Michael Quaade, astrofysiker ved Wieth-Knudsen observatoriet i Tisvilde, der medbringer egnet kikkertudstyr i dagens anledning.

Vi kører ud i Hedeland og mens mørket sænker sig, tænder vi flagermuslygterne for at skabe den rette romantiske stemning, så hvorfor ikke tage lidt vin eller kaffe med på turen?

Michael Quaade fortæller her, hvad man kan forvente sig af turen: ”Vi kan opleve den tiltagende Måne flankeret af Solsystemets største planeter Jupiter og Saturn, og i kikkerten vi kan se de fire største af Jupiters 79 måner og Saturns smukke ringsystem. Vi kan også se dobbeltstjerner, stjernehobe og efterårshimlens andre spændende objekter.”

Michael vil fortælle om stjernebilleder, stjerner, planeter og hvad vi ellers ser. Og han vil naturligvis svare på spørgsmål. 

Så tag din udkårne i hånden, så I sammen kan opleve den fascinerende nattehimmel. Både i kikkert og med det blotte øje. 

 

TILMELDING OG PRIS: 

Det koster 210 kr. + et mindre gebyr at deltage og billetter købes på www.VisitFjordlandet.dk eller via dette link Planet, måne og stjernekiggeaften Hedeland | Visit Fjordlandet eller via Hedelands Veteranbanes hjemmeside www.ibk.dk

Billetterne sælges kun online via nedenstående web-adresser, og der er samme pris for alle billettyper.

Der skal være mindst 40 tilmeldte pr. 10. september 2021 for at turen gennemføres. Aflyses turen på grund af manglende deltagere eller hvis det kan forudses 3 dage før at vejret ikke er tilstrækkeligt godt, tilbagebetales billetprisen minus administrationsgebyr. For yderligere oplysninger kan Bruno Jensen, Hedelands Veteranbane 20 29 68 18 kontaktes.

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER: 

  • Vi mødes på Hedehusgård, Brandhøjgårdsvej 2, 2640 Hedehusene kl. 20.00.
  • Der er afgang kl. 20.30.
  • Vi er tilbage på Hedehusgård kl. 23.30.
  • Vi kan ikke tilbyde Dark Sky i Hedeland, men i den næsten 15 kvadratkilometer store naturpark er der intet lys, kun baggrundslys fra byen.
  • Hvis vejret tillader det, vil der således være mulighed for at opleve en smuk nattehimmel.
  • Tag gerne kikkerter og fotoudstyr med. Vi laver passende fotoophold, hvis der er noget specielt at se på.
  • Michael opstiller en egnet kikkert, så der vil blive mulighed at iagttage scenariet på en mere professionel måde.
  • Husk endelig en lommelygte og varmt tøj, da der kan være lidt koldt, men vognene er overdækkede.
  • Er man ikke så kyndig udi det astronomiske kunne det måske være en hjælp at downloade en app. Der findes mange, og fx SkyView kan anbefales. Ellers kan man stille spørgsmål til Michael.