Til forskel fra den gamle svævebane er den nye konstrueret i stål og har to sæder, så man kan køre om kap - og så er den hele 40 meter lang!

Beslutningen om at erstatte den gamle svævebane med en ny tog bestyrelsen for I/S Hedeland i forsommeren. Den gamle svævebane i træ viste sig at være konstrueret forkert, så den hele tiden gik i stykker. Det gjorde, at der var rigtig mange dage, hvor svævebanen af sikkerhedsmæssige årsager var lukket for publikum.

I/S Hedeland har valgt at lave den nye svævebane 10 meter længere end den gamle. Terrænet, hvor svævebanen ligger, er ret kuperet, og det gør, at der kommer god fart på banen. Desværre gjorde det kuperede terræn også, at man på den gamle bane stoppede meget brat, fordi den var for kort. Derfor er det nu valgt at gøre banen længere, så farten når at komme lidt af, inden banen slutter. Herudover er valgt en svævebane med plads til to sæder, så man ikke skal vente for lang tid på at få en tur - og man kan køre om kap.

Etableringen af svævebanen har været en udfordring for firmaet, der har opsat den, hvorfor arbejdet har været længere undervejs.

 

Den nye svævebane er opsat på Naturlegepladsen, hvor der kan leges, udforskes eller spises medbragt mad - eventuelt tilberedt på grillpladserne. På Naturlegepladsen er der ekstra høje gynger, "klatreskov" og småbørnslegeområde. Og på den 1,3 km lange powerfitnessbane kan kondition og muskler testes.