Årets nattergaletur byder, ud over en tur med Hedelands Veteranbane, på en guidet tur v/Dansk Ornitologisk Forening, Solveig Jonasson og Søren Peter Pinnerup, med en romantisk og særlig aftenoplevelse i Hedeland Naturpark, med enestående mulighed for at opleve nattergalesang.

H.C. Andersen skrev om den, folk har taget deres navn efter den, der er skrevet sange om den og utallige elskende har hånd i hånd lyttet til denne lille fugls prægtige sang, så kom med og oplev den.

Datoer:
Tirsdag den 16. maj 2023. Mødetid, kl. 21.00 hvor der er introduktion. Selve arrangementet starter kl. 21.15 og forventes afsluttet kl. 23.59
Onsdag den 24. maj 2023. Mødetid, kl. 21.00 hvor der er introduktion. Selve arrangementet starter kl. 21.15 og forventes afsluttet kl. 23.59 

Mødested:
Hedehusgården
Brandhøjgårdsvej 2
2640 Hedehusene

Vi kører ud i Hedeland mens mørket sænker sig, og vi tænder flagermuslygterne for at skabe den rette romantiske stemning, så hvorfor ikke tage lidt vin eller kaffe med på turen.
Da vi er så heldige at have to vejledere med, kan vi dele publikum op i to grupper.
Hold 1 Henvender sig til dem, der gerne vil sidde og lytte eller eventuelt gå lidt omkring. Er du lettere gangbesværet eller kun kan gå korte ture, er det dette hold du skal vælge. Er du ikke så mobil kan du med fordel medbringe en campingstol og eventuelt et bord til kaffe eller vinen.
Hold 2 Henvender sig til dem der er friske på en længere gåtur gennem krattet ved Flintebjerg via nattergalestien til Templet og ned til Rubjerg station. Du skal være forholdsvis mobil for at kunne deltage på denne tur, der varer ca 1½ time i kuperet terræn.
Husk lommelygte, varmt tøj og passende fodtøj. Tæpper kan lånes. 

Det koster 258 kr + et mindre gebyr at deltage og billetter, der kun sælges online, via YourTicket eller på www.ibk.dk.
Begge ture gennemføres, da der er tilstrækkeligt med deltagere. Hvis meget dårligt vejr kan forudses, 3 dage før arrangementet, eller ved force majeure, tillbagebetales billetprisen minus gebyr. 
For yderligere oplysninger kontakt Bruno Jensen, Hedelands Veteranbane bj@brunojensen.dk
Se mere på www.ibk.dk