Når Opera Hedeland med et års forsinkelse opfører Giuseppe Verdis berømte tragedie Rigoletto, sker det med kendte sangere fra både Danmark, Sverige og Tyskland på scenen

Efter et års corona-pause står den sjællandske amfiscene Opera Hedeland klar med et stærkt hold af solister til den traditionsrige august-seance. Den svenske stjernebaryton, Fredrik Zetterström, som også er hovedmotivet på årets Opera Hedeland-plakat, indtager rollen som den manipulerende hofnar Rigoletto. Danske Peter Lodahl sætter sin flotte tenor i spil, når han kaster sig over partiet som den kvindeglade hertug af Mantua. Den tyske sopran Marie Heeschen synger partiet som Rigolettos datter Gilda, der fanges i de to herrers spind af løgne og manipulation.

Historien om Rigoletto

Giuseppe Verdis Rigoletto handler om den bespottede hofnar Rigoletto og hans indædte kamp for anerkendelse. Lyspunktet i tilværelsen er datteren Gilda, men den dygtige og kyniske manipulator, Rigoletto, formår ikke at beskytte hende mod livets modgang. Hofnarren mister kontrollen, da hans arbejdsgiver, hertugen af Mantua, fatter interesse for Gilda, og det udspekulerede rænkespil, han sætter i værk for at beskytte sin datter, fejler grumt.

Handlingen er baseret på skuespillet Le Roi s’amuse af den franske forfatter Victor Hugo. Et værk, Verdi selv kaldte det største drama i moderne tid.

Operaen rummer den smukkeste musik og en af operakunstens mest kendte operaarier, ”La Donna è Mobile” (kvinder er lunefulde). 

Se mere på www.operahedeland.dk